Stichting Humanitas zou graag zien dat iedereen zo gelukkig mogelijk oud kan worden. Iedereen bepaalt zelf hoe hij/zij het leven invult en wij proberen te ondersteunen met in acht name van ieders individuele wensen.

Er is een groeiende trend onder ouderen om een tatoeage te laten zetten. In het verleden waren tatoeages iets voor zeelieden, ruige werklui, criminelen en opstandige jongeren. Nu nemen steeds meer bankmedewerkers, chirurgen, multimiljonairs en zelfs politieagenten voor het eerst een tattoo als ze rond de pensioenleeftijd zijn. Volgens sommigen heeft dit te maken met de jaren zestig. Mensen die in die zorgeloze periode volwassen werden, ontdekken hun rebellerende kant weer nu ze ouder worden. Uit cijfers van tattoostudio’s blijkt dat het aantal klanten van vijftig jaar of ouder de afgelopen twintig jaar met 30% is toegenomen. Nu de tatoeage uit het taboehoekje is en er in Nederland ongeveer evenveel mensen zijn met een permanente huidversiering als zonder, zetten veel ouderen de stap om eindelijk die langgewenste
tattoo te nemen. Het is enorm jammer dat de drempel van de tattooshop toch nog vaak te hoog is, zowel figuurlijk als letterlijk. Stichting Humanitas wil net als de kapper, de schoonheidsspecialiste en de pedicure, de tattooshop ook toegankelijk maken voor haar cliënten.

Het idee

Een intramurale tattooshop. De eerste tattooshop in een verzorgingstehuis! We halen de tattooshop naar ons toe, combineren het ritueel met hulpverlening en geven het een nieuw imago.
Een plek…
… waar tijd is voor het verhaal achter de tattoo
… gericht op de beleving
… waar de klant zich op het gemak kan voelen
… waar kwaliteit boven kwantiteit gaat
… waar gesignaleerd wordt en eventueel doorverwezen

Doelgroep

Mensen in de leeftijdscategorie 18 tot 118 jaar.

Niet reanimeren wens

Een niet reanimeren verklaring is tegenwoordig ook mogelijk in de vorm van een tatoeage. De verklaring is door ambulancebroeders niet over het hoofd te zien en daarom een goed alternatief of aanvulling voor de penning. Deze vorm van de niet reanimeren verklaring is door minister Schippers rechtsgeldig bevonden en is geheel in overeenstemming met de criteria die zijn opgesteld door toenmalig minister van volksgezondheid Minister Klink. Ook Ambulancezorg Nederland staat achter dit standpunt.